Trappen

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/id36085/domains/vanderdoeleninterieurs.nl/public_html/includes/common.inc).

Door de jaren heen is er een ruime ervaring opgebouwd met het maken van maatwerk trappen voor interieurs.  In de fotogalerij treft u hier de voorbeelden van aan.

Trappen zijn er in veel soorten, maten, materialen en afwerking. Door de jaren heen durven we inmiddels te zeggen dat we de meeste hebben mogen maken.

Elke trap is uniek en zo wordt deze door ons ook benaderd. Het begint met uw wensen scherp in beeld te brengen en indien gewenst u te adviseren qua materialen en afwerking.

Vervolgens is het inmeten van de trap van essentieel belang, voordat het productieproces start. Het dient in keer goed te zijn. Dat zie je ook meteen als de trap op de juiste wijze kan worden geplaatst omdat hij past. Immers een trap moet gewoon passen en op maat werkt!

Wat soorten trappen zijn er, zonder compleet te willen zijn, want uw trap is uniek:

 • Rechte steek
 • Onder kwart trap
 • Dubbele kwart trap
 • Keep boom treden trap
 • Z keepboom trap

Voorbeelden van mogelijke houtsoorten:

 • Bamboe
 • Eiken
 • Iroko
 • Vuren
 • Wengé

De combinatie met ijzer/RVS is strak en modern en wordt tegenwoordig veel toegepast. Wij hebben in ons netwerk de juiste smid weten te vinden die deze hoogwaardige onderdelen voor ons produceert.
Vervolgens produceren wij de houten treden en plaatsen deze tezamen met het gewenste hekwerk en balustraden.

Qua hekwerk en balustraden is er een overvloed aan keuzen en wij helpen u indien gewenst graag om door de bomen het bos te blijven zien qua totaal plaatje voor uw trap.

Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld aan glas, staalkabels, gietijzer, aluminium en hout.

Qua afwerking van de treden, bordes en balustraden zijn er de volgende mogelijkheden:

 • Olie
 • Beits
 • Lakken

Vanuit Van der Doelen Interieurs® wordt de trap geleverd in de grondverf/blanke lak. Vervolgens kan in overleg met uw en/of uw schilder worden bepaald hoe u de definitieve afwerking wenst in relatie tot de rest van uw interieur.

Veiligheid staat voorop als het om een trap gaat en daarom voorzien wij de treden van een antislipoplossing op basis van RVS, rubber, kunststof of een stroeve matte lak. Juist aan dit onderdeel van de trap wordt extra zorg en aandacht besteed door ons.

Wat een trap niet mag doen is kraken… en daar hebben we door de jaren heen een constructie voor ontwikkeld, die heeft bewezen dat het ook echt werkt. Inmiddels is het zelfs zo dat de constructie niet meer zichtbaar is, waardoor de gewenste uitstraling blijft gewaarborgd maar zonder dat de trap kraakt.

Tenslotte dient er aandacht te zijn voor de leuning, indien u deze wenst. Bij elke trap ontwerpen we een maatwerk leuning. Deze kan recht of gebogen zijn en er zijn meerdere soorten trapleuning profielen beschikbaar. Zit uw keuze er niet bij en wilt een andere, geen probleem, dan maken we die graag voor u.

De moderne dimbare LED verlichting is bij uitstek geschikt om uw trap aan te lichten of uw traptreden te voorzien van LED verlichting. Staat heel mooi en is wel zo veilig. Bij het tekenen van uw trap houden we hier meteen rekening mee, opdat het tijdens de productie wordt meegenomen en niet in het zicht wordt  geplaatst en geïntegreerd met de trap tot een passend geheel in uw interieur.